Celeste Barber Vardagspuls Instagram kändisar parodi Kim Kardashian Bild: Celeste Barber

Hon driver med de fåniga kändisbilderna

...och det är jätteroligt

Den australiensiska komikern Celeste Barber har gjort sig ett namn på Instagram genom att återskapa kändisars selfies och modebilder. Det började som ett skämt för kompisarna – i dag har hon över 700 000 följare.

Publicerad 2016-04-29 | Vardagspuls

Celeste Barber har skapat, eller åtminstone starkt bidragit till, en rolig trend i sociala medier: att återskapa fåniga kändisbilder på ett lite mer jordnära sätt. Hennes favorit att parodiera är den amerikanska realitystjärnan Kim Kardashian. Det började som ett skämt för de närmaste kompisarna men har nu växt sig till ett fenomen med följare över hela världen. Varför? Så här förklarar hon tanken bakom bilderna för Daily Mail Australia:

– Människor tar kändisrnas bilder på för stort allvar. De är besatta av kändisarna, de rika, de priviligierade och alla dessa livsstilsbloggar. Samtidigt verkar kändisarna tro att de gör normala saker. Kim Kardashian poserar i en jordhög – vem gör det i det verkliga livet, säger hon och fortsätter.

– Det jag egentligen gör är ju att hålla upp en spegel mot kändisarna. Jag gör av solidaritet till kvinnor eftersom jag blir frustrerad när någon säger att man ska vara eller bete sig på ett visst sätt.

Nedan kan du se bilden hon syftar på – och flera andra briljanta parodier. Här hittar du Celeste Barbers fantastiska Instagram-konto.

19K! Thanks for the ❤️ #celestechallengeaccepted #nailedit #funny kimkardashian #Kayne #Kimye #tongue #gross

Ett foto publicerat av Celeste Barber (@celestebarber)

 

Not tonight babe, I'm tired. #celestechallengeaccepted #celestebarber #kimkardashian #kimye #kanyewest #GrootWedding

Ett foto publicerat av Celeste Barber (@celestebarber)

 

Kids playgrounds have changed. #celestechallengeaccepted #celestebarber #beyonce #ivypark #funny

Ett foto publicerat av Celeste Barber (@celestebarber)