lopez om amning Bild: Privat, Johnér

Denise Lopez: Amma på hur och var du vill

Kristiserar elaka kommentarer till amningsbild

Efter att en kvinna lagt ut en bild på sig på Facebook när hon ammade, trillade elaka och sexistiska kommentarer in. Något som artisten Denise Lopez nu kritiserar i sin blogg.
– Om vissa människor anser att en ammande mamma är stötande på något sätt så titta bort då för sjutton.

Publicerad 2016-02-17 | Vardagspuls

Amning på offentliga platser är ett ständigt diskussionsämne. Men nu har artisten Denise Lopez fått nog. Efter att ha sett hur en bild på Facebook väckte hatiska och sexistiska kommentarer ger hon svar på tal i sin blogg:
”Det mest naturliga som finns är att mammor ammar sitt barn. Varför ska vi kvinnor behöva skämmas för det!?” skriver hon i bloggen och berättar hur hon dagen innan tog del av skrämmande kommentarer på Facebook om en mamma som hade lagt ut en bild på sig och sitt ammande barn: ”Några skrev att det var ‘äckligt’, ‘sexistiskt’, ‘usch’ etc…..Om vissa människor anser att en ammande mamma är stötande på något sätt så titta bort då för sjutton.”

”Inget du ska dömas för”

Bloggaren berättar att hon själv ammade sin son fram till ett års ålder men valde att dölja sig när hon ammade öppet på grund av att hon är en offentlig person.
– Det var enbart för att inte riskera att någon skulle smygfotografera mig och mitt barn. Jag använde en tunn liten sjal. Men för mig är amning det mest naturliga sättet att ge sitt barn mat, säger Denise Lopez till Expressen.

Hon uppmanar alla kvinnor att fortsätta amma – hur och var som helst.
– Amma på så länge ni kan och vill. Hur du ammar och hur länge avgör du själv. Det är inget du bör dömas för.