Mia överraskar skolmatshjälten Clarissa Bengelsdorff som jobbar i skolrestaurangen på Sågtotpsskolan i Nacka.

Grattis Clarissa – du är vår Skolmatshjälte

Äntligen är Vardagspuls skolmatshjälte utsedd. Clarissa Bengelsdorff vinner en dag med restaurangchefen Michael Bäckman som ska inspirera och lära ut så att skolmaten blir ännu bättre.
– Hon är så speciell, ingen sur mattant. Hon är en viktig vuxen för alla barn på skolan, säger Ingela Jeremejeff som nominerade Clarissa.

Publicerad 2015-10-13 | Vardagspuls

Under hashtaggen #Skolmatshjälte efterlyste vi era vardagshjältar som gjort något bra för skolmaten. Många härliga bidrag kom in men till slut kom en enig jury fram till att det blev Clarissa Bengelsdorff som jobbar i skolrestaurangen på Sågtorpsskolan i Nacka som utses Vardagspuls Skolmatshjälte.
– Jag fattar ingenting, det är super-superkul, sa en chockad Clarissa när Vardagspuls-Mia överraskade henne på skolan. Och skolbarnen verkar enig med juryn.

”Tänk om alla hade en Clarissa i sitt skolkök”

Det var Ingela Jeremejeff som nominerade Clarissa med motiveringen:
Jag vill nominera Clarissa Bengelsdorff som jobbar i skolrestaurangen på min förra arbetsplats Sågtorpsskolan i Nacka. Hennes glädje och yrkesstolthet sprider harmoni och matlust hos alla barn och personal .

Att hon möter alla med ett leende i vardagen , ett uppmuntrande ord ,hon lockar till att smaka nytt genom att lägga upp och piffa till serveringen nogsamt .

Smakupplevelsen och känslan är tack vare henne restaurang inte skolmatsal.Välsmakande , varierad och nyttig mat är en självklarhet.

Att hon dessutom möter barnen varje morgon genom att " öppna " på fritids och erbjuda de tidiga barnen en mysig frukost med pyssel och tända ljus ,utöver detta deltar hon mer än gärna i utomhusmatlagning vid olika tillfällen och i olika utomhusgrupper. Att ha förståelsen för att alla är olika och respektera det !!

Allergier och alla specialbehov respekteras och lika stor möda och glädje läggs på dessa rätter.

Till helger liksom jul , midsommar mm bjuds det upp med traditionella bufféer vilket inte alla annars skulle få uppleva .

Då köket har personal från olika länder bjuds det mycket spännande nya smaker då och då , önskeveckan är elevernas favorit såklart .

Tänk om alla hade en Clarissa i köket på sin skola.

Hon är min vardagshjälte!

Vinst

Skolmatshjälten vinner en dag med Michael Bäckman, som själv är Restaurangchef på Annerstaskolan i Huddinge och en av sveriges stora inspiratörer  inom offentliga måltiden. Bland annat lagledare i Team Swedish School Restaurants som kommer tävla i Matlagnings OS för storkök 2016. Michael kommer till skolan en dag där Skolmatshjälten finns och inspirerar Skolköket ytterligare där de tillsammans har planerat och lagar mat tillsammans för en dag. Något att vinna för både skolköket och eleverna!