Gravidappar Bild:

5 suveräna gravid-appar

Smarta mobilfunktioner som ger väntans tid ett lyft

Vi har frågat nyblivna och blivande mammor om deras absoluta älsklings-appar för allt som rör graviditeten. Vilken blir din nya favorit?

Publicerad 2015-04-07 | Vardagspuls

Pregnancy+

App på engelska för Iphone, finns på svenska för Android (under namnet Graviditet+). Hyllad för sina bilder och funktioner som hjälper dig att följa din graviditet på bästa sätt. En blivande mamma säger: "Jag har testat flera olika och den här blev snabbt en favorit." I appen ingår bland annat dagbok, hälso- och förlossningstips, shoppinglista för babyns ankomst, sparkräknare, timer för sammandragningar och mycket annat.

Pris: Gratis för Iphone, 28 kr för Android.

Gravidkalender

På svenska, för både Android och Iphone. Hjälper dig att följa din graviditet. En mamma säger: "Den är enkel och ger precis så mycket info som man mäktar att ta in. Den plingar till varje gång man går in i en ny vecka med information om vad som händer med barnet, med mamman och även partnerns känslor genom graviditeten. Jättebra!"

Pris: Gratis. 

Liberoklubben

På svenska, för både Android och Iphone. En gravid-app som följer barnets utveckling från embryo ända upp till fyra års ålder. En mamma säger: "Jag gillade forumet, där jag kunde diskutera med andra blivande mammor". Händelser, framsteg, bilder, diskussionsforum och anteckningar.

Pris: Gratis.

Ovia Pregnancy

På engelska, för Iphone och Android, skapad av ett reproduktionscenter i Boston. En blivande mamma säger: "Man får flera uppdateringar varje dag, vad som händer med barnet och hur din kropp förändras. Dessutom mat- och hälsoråd, och lite mer ovanliga tips som sexställningar som passar gravida och vilka mediciner du ska undvika. Jag tycker att det är supercharmigt att de varje vecka jämför barnets storlek med en frukt eller grönsak, då blir det lättare att föreställa sig det. Just nu är mitt barn stort som ett granatäpple. Många smarta funktioner att utforska. En pärla!"

Pris: Gratis.

Baby Connect

På engelska för Android och Iphone. En aktivitetslogg. En mamma säger: "Jag måste tipsa om en app både för graviditeten och efter, nämligen för att beräkna ankomstdatumet och att sen hålla koll på din babys utveckling. Dagbok, viktiga vägskäl, doktorsbesök, vaccinationer, växtkurva, såna saker. Många smarta funktioner, som att man kan upptäcka trender med hjälp av diagrammet."

Pris: 33 kr.