Jessica Andersson, artist. Bild: Press

Jessica Andersson trivs med normal vardagspuls

”Det är skönt att landa hemma”

Hon är aktuell i Melodifestival-finalen med låten ”Can’t hurt me now”. Jessica Andersson får energi av att stå på scenen – men när hon vill koppla av trivs hon bäst med en god bok.

Publicerad 2015-03-04 | Vardagspuls

Vad ger dig hög puls?
– Jag får positiv energi av mitt jobb. Jag älskar mitt jobb och är otroligt tacksam att få göra det jag gör och som jag drömde om som barn. Jag hämtar energi från familj och vänner. Jag umgås mycket med mina vänner, äter middagar tillsammans nästan varje dag. Jag trivs i en normal vardagspuls.

Vad ger dig låg puls?
– Det är skönt att landa hemma, det är en stor kontrast mot jobbet. Jag läser mycket böcker. Jag har alltid varit en bokmal och läst massor av böcker, det ger mig välbefinnande och låg puls. Där hittar jag lugnet, om jag hittar en bok som fängslar mig.

Vad får dig att må bra?
– Jag går gärna på promenader och tränar för att hitta ett lugn. Inte för att det ger mig låg puls utan för att det är bra för mina tankar och för själen.

Hur laddar du inför mello-finalen?
– Jag pendlar mellan att känna att det känns lugnt till att vara ett fullständigt nervvrak. Då går pulsen upp och jag börjar komma in i tävlingsmodet. Jag vill gå in på arenan och göra ett ännu bättre jobb än i Göteborg, där gick det ju jättebra. Jag är sugen, det ska bli kul.