sex friskvård hillevi wahl Bild: Mostphotos

”Sex och glass är inte friskvård!”

Hillevi Wahl tycker till om hälsa på jobbet

Friskvårdssatsningarna på arbetsplatser runt om i landet blir allt mer kreativa, men fungerar de? Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl berättar om en kompis som lurade systemet – och satte stegräknaren på hunden.

Publicerad 2017-03-21 | Hillevi Wahl

Jag har en kompis, vi kan kalla henne Anna. Annas chef införde friskvårdspoäng på kontoret. De som jobbade där fick poäng för hur många steg de gick på en månad. Det var visserligen frivilligt, men det blev sådant himla grupptryck så alla blev tvungna att vara med.

”Då satte jag stegräknaren på hunden”, säger Anna. ”Och jag vann månadens tävling!”

Hon skrattar högt när hon säger det. Men när jag frågar runt hör jag att många har gjort liknande grejer. Någon har stoppat in stegräknaren i en socka och lagt den i torktumlaren. Andra har bara suttit och skakat på den framför tv:n.

Sådär blir det lätt när inte hjärtat är med. Friskvård låter bra, men vad är det, ens?

Sex timmar – eller sextimmar?

I en debattartikel lanserade kommunalrådet Per-Erik Muskos i Övertorneå friskvårdsförslaget att invånarna skulle få ha sex på betald arbetstid. Jag tror han blandade ihop det där med sex timmars arbetsdag och sextimmar på en arbetsdag.

Per-Erik hade någon idé om att det skulle gynna barnafödandet, men med tanke på att kvinnorna däruppe tvingas föda i bilen, så känns det inte som ett särskilt genomtänkt förslag.

Andra företag har tänkt mer. Som kommunikationsbyrån Panang i Falun. Genom att stå upp och arbeta, gå promenader på lunchen och cykla till jobbet samlade de anställda poäng som kunde växlas mot lediga dagar. Men alla rörde sig redan ganska mycket. Problemet fanns snarare med psykisk ohälsa och stress.

”Därför provade vi att byta namn på friskvårdstimmen till livsvårdstimme”, säger vd Jonas Grenfeldt. Livsvård kan, enligt honom, vara allt från psykolog- eller konsertbesök till att bara hämta sitt barn tidigare och ta en glass i solen.

Det låter sympatiskt. Men varför måste det regleras och skrivas upp på tidsrapporter? Kan vi inte bara ha flexiblare jobb, rent generellt? Kan vi inte ta ansvar kring det där med glassätande, sex och trevliga konsertbesök själva? Behöver vi verkligen ett okej från chefen varje gång vi hånglar loss eller äter en storstrut?

Knepigt att vara människa

Jag tror att hemligheten bakom företagsvård och friskvård handlar om att vi genuint bryr oss om varandra och fattar att det är rätt knepigt att vara människa.

”Jag tycker inte alls att det är konstigt att så många mår dåligt i dag. Snarare kan jag tycka att det är märkligt att så många mår så himla bra, när det är så svårt att vara människa”, säger Mia Törnblom.

Att bli sedd och vara behövd och kunna ge varandra komplimanger och skratta tillsammans åt våra allmänna tillkortakommanden – det tror jag är verklig friskvård. Om vi sedan kan umgås genom att röra på oss kommer vi att må ännu bättre. Men även där har vi ett eget ansvar.

Utan eget ansvar kommer människor för alltid att sätta stegräknaren på hunden.

Tips! Lyssna på Hillevi Wahl podd om arbete och ledarskap (extern länk)