Essena O’Neill modell instagram ideal Bild: Från Essena O’Neills Instagramkonto

Avslöjade sanningen bakom de ”perfekta” Instagrambilderna

”Tog över 100 bilder för att magen skulle se bra”

Hon la över 50 timmar i veckan på att få sitt liv att se så perfekt ut som möjligt på sitt Instagramkonto: ”Jag var miserabel och arg” skriver modellen Essena O’Neill som till slut fick nog. Nu avslöjar hon vad som egentligen ligger bakom sina bilder och har avslutat sitt konto: ”Det är inte äkta”.

Publicerad 2015-11-04 | Vardagspuls

Med nära 700 000 följare på fotoappen Instagram gick det till slut överstyr för den 18-åriga australiensiska modellen Essena O’Neill.
“Utan att inse det så tillbringade jag största delen av mitt tonårsliv med att vara beroende av sociala medier, social acceptans, status och mitt utseende” skrev hon i en post i slutet av oktober.

”Det är inte äkta”

Till slut tröttnade hon på de sjuka idealen där inget annat än den perfekta ytan visades upp för följarna. Och nu avslöjar hon sanningen bakom de till synes perfekta bilderna. “Sociala medier, framför allt så som jag använde dem, är inte äkta” skrev hon och avslöjade bland annat vad som låg bakom den platta magen på en strandbild: ”Jag hade knappt ätit den dagen och tog över hundra bilder i olika poser för att magen skulle se bra ut”. På en annan bild hade hon mejkat över alla finnar och skavanker i ansiktet och på en tredje avslöjar hon att hon fick betalt för att ha på sig en klänning och posta den på Instagram: ”Var uppmärksam med vad människor visar upp och fråga dig själv vad deras intention med bilden egentligen är”.

Stängt ner sitt konto

Först ändrade hon namnet på sitt Instagram-konto till “Social Media Is Not Real Life” men sen stängde hon till slut helt ner sitt konto skriver The Guardian.  Istället har hon nu lanserat webbsidan Let´s be game changers.

Tyck till på Facebook och dela gärna med dig av din verkliga vardag på Instagram och fira ärligheten – använd hashtag #vardagspuls 

”Tog över 100 bilder för att magen skulle se bra ut”Modellen tröttande på de sjuka idealen i sociala medier, nu stänger...

Posted by Vardagspuls on Wednesday, November 4, 2015