Promenader gör oss lyckligare Bild: Mostphotos

Promenader gör dig lyckligare

Du behöver inte träna hårt för att må bra

Tycker du om att ta promenader? Då har du förmodligen redan upptäckt att du faktiskt blir lite gladare och lyckligare av att gå en sväng. Att träna hårt flera gånger i veckan behövs inte för att vi ska känna oss mer tillfreds visar en ny studie.

Publicerad 2017-05-29 | Senast ändrad 2017-10-10 | Vardagspuls

En ny studie, som gjorts vid University of Connecticut, visar att promenader är mycket effektivt för vårt psykiska välbefinnande, det skriver doktorn.com.

Syftet med observationsstudien var att ta reda på hur mycket människan ska röra på sig för att hon ska må bättre rent mentalt. I studien deltog 419 personer i medelåldern som under fyra dagar bar en apparat som mätte deras fysiska aktivitet.

Lätt motion får oss att må som allra bäst

Resultatet visar att det är lätt motion i form av promenader som hjälper till att öka vårt välbefinnande rejält. Deltagarna som ägnade sig åt fysisk aktivitet i form av promenader mådde som allra bäst. De visade även tecken på att i mindre grad vara drabbade av depression.

Studien visar även att de personer som hade ett stillasittande liv uppvisade lägst nivåer av välbefinnande.

Eftersom det rör sig om en observationsstudie kan forskarna inte säkerställa att studieresultaten är hundraprocentigt tillförlitliga. Forskarna kan dock konstatera att det inte krävs hård fysisk aktivitet flera gånger i veckan för att öka välbefinnandet.

Tycker du om den här artikeln? Då föreslår vi att du prenumererar på vårt nyhetsbrev – helt gratis. Prenumerera här