kitty före efter Bild: Från Kitty Svenningssons instagram

Så lyckades Kitty gå ner i vikt

Efter att ha mått dåligt både fysiskt och psykiskt i flera år fick Kitty Svenningsson nog. I våras ändrade 25-åringen sin livsstil helt. Nu vill hon inspirera andra till att nå samma mål.
– Jag har fått tillbaka livsglädjen.

Publicerad 2015-12-01 | Vardagspuls

När hon vägde som mest visade vågen 112,7 kilo och hon orkade knappt med sina vardagliga sysslor.
— Jag var trött och att allt runt omkring mig var jobbigt. Dels var det väl när jag kände att jag blev större och större. Sedan när jag och min pojkvän gjorde slut – då bestämde jag mig att jag inte kan leva såhär längre, säger Kitty Svenningsson.

Och det var just det hon gjorde. Bestämde sig. Till 100 procent. Det fanns inget annat alternativ.
— Jag bestämde mig en dag bara. Så minns jag att jag åkte och handlade och fyllde kylen, skafferiet och frysen med nyttiga grejer. Och sen tog jag tag i träningen samma dag. Det var inte enkelt i början, men jag fick ganska snabba resultat så det sporrade mig vidare. Jag började både styrketräna och ta danspass. Efter det började jag springa för att sen avancera i intervaller.

I och med träningen la hon även om sin kost.
– Först och främst tog jag bort allt socker, så inget godis alls. Dessutom tog jag bort nästan alla kolhydrater och åt bara grönsaker, sallad och mycket proteiner. Fast på slutet har jag börjat med lite mer kolhydrater för att inte bryta ner några muskler.

Gjorde allt på egen hand

Sedan maj har Kitty gått ner 30 kilo – och det har hon gjort helt på egen hand.
– Jag tänkte att jag kör på helt själv och om det inte händer något så får jag ta kontakt med någon, säger hon och menar att den största anledningen till att hon lyckades var att hon hade en sådan stark motivation. 

Hon beskriver sig själv som väldigt envis så om hon har bestämt sig för något så gör hon det till 110 procent. Den här gången handlade det om att hon hon mådde dåligt och att det inte fanns något att förlora. Hon hade bara ett mål i sikte – att gå ner i vikt.
– Jag tänkte ”Nu ska jag förändra mitt liv”. Det kändes mycket lättare att tänka att ”så här kan jag leva”. Just att det är en livsstilsförändring och ingen tillfällig lösning, berättar hon.

Fått tillbaka livsglädjen

I flera år levde Kitty med dålig självkänsla. Men allt förändrades när hon började tappa kilon.
— Nu har jag fått tillbaka livsglädjen, säger och och avslöjar att hon nu även tillåter sig att gotta sig då och då.
– Jag kan till exempel unna mig en bulle ibland, så jag har inte uteslutit socker helt nu, det var mer i början av processen.

Och hennes livsomställning har inte påverkat bara henne själv. Varje dag väller det in kommentarer på sociala medier från folk som inspirerats av hennes hälsoresa.
– Jag brinner för att att inspirera andra. Det är en del av drivkraften.

 

Kittys 4 tips: Så når du ditt mål

  • Se det inte som en tillfällig lösning utan som en livsstilsförändring.
  • Hitta en träningsform som du tycker är rolig. Finns det en som du gillar kan du köra på den, men våga testa annat också. Om du inte tycker att det är kul att gymma –  gör det inte fler gånger i veckan. Då kommer det ändå inte hålla i längden.
  • Du behöver inte utesluta allt du tidigare ätit. Du kan kan äta det – men inte hela tiden.
  • Ät svenskt kött, härliga fräscha grönsaker och sallad. Lägg upp det snyggt på tallriken, man äter med ögat också.