Par som kramas Bild: Johnér

Vägen till en lycklig relation: Sex en gång i veckan

Lagom är bäst enligt stor studie

Trodde du att mycket sex var vägen till ett lyckligt förhållande? Då får du tänka om. I alla fall enligt kanadensiska forskare som nu kommit fram till att sex en gång i veckan är tillräckligt för att hålla lyckan uppe i en relation. För singlar däremot är det värre.

Publicerad 2015-11-19 | Senast ändrad 2017-01-16 | Vardagspuls

Personer som har sex fler gånger i veckan är inte lyckligare än de som bara har det en gång i veckan. Det här konstateras i en studie som pågick mellan 1989 och 2012 där sammanlagt 25 000 amerikaner deltog.  
Du behöver inte ha sex varje dag. I stället tyder våra resultat på att det är viktigare att behålla en intim förbindelse med din partner, säger Amy Muise vid University of Toronto-Mississauga, en av forskarna bakom studien, till tidskriften Social Psychological and Personality Science

Viktigare med sex än pengar

Och tydligt var också att det mängden sex spelade större roll för lycka än inkomst. Sambandet mellan sex och välmående var mycket starkare än sambandet mellan lycka och inkomst enligt undersökningen.

Värre för singlar

För de ensamstående som deltog i studierna såg forskarna däremot inte något direkt samband mellan välbefinnande och regelbundet sex. Det skulle enligt forskarna kunna bero på bland annat att singlarna inte trivs med att ha sex utan en fast relation.

Psst…

Enligt studien spelar det heller ingen roll om du är ung eller gammal, man eller kvinna, eller längd på relation. Alla vill ha lika mycket sex!