mobil skylt Bild: Instagram

Trafikskyltarna som varnar för mobilanvändare

I centrala Stockholm har några annorlunda trafikskyltar satts upp i helgen. Det är skyltar som varnar för mobilanvändare som går med näsan i mobilen utan att se sig för med bilar.
– En förhoppning är att folk ser skylten, stannar upp och får sig en liten tankeställare innan de scrollar vidare, säger en av initiativtagarna.

Publicerad 2015-11-17 | Vardagspuls

Bakom idén står Jacob Sempler och Emil Tiismann som jobbar som kreatörer på en reklmabyrå i Stockholm.

Det var efter att Jacob Sempler själv var nära att bli påkörd när han gick över vägen med näsan i mobilen som idén föddes.
– Jag är ju själv skadligt beroende av sociala medier. Och en dag på väg till jobbet höll jag på att bli överkörd för att jag gick och stirrade ner i telefonen som en sjuk person, säger han till Dagens Media och berättar att det är de själva som finansierar projektet.

Vill ge folk en tankeställare

Så på fyra olika ställen i centrala Stockholm har skyltarna som varnar för smartphone-användare suttit uppe sedan i lördags.
– Men allt är ju cykliskt förstås, och en förhoppning är ändå att folk ser skylten, stannar upp och får sig en liten tankeställare innan de scrollar vidare, säger han till Dagens media men är medveten om att de som kanske skulle behöva se skyltarna mest kanske är de som inte uppmärksammar dem.
– De är ju för upptagna med sina telefoner.

På tisdag togs skyltarna ned av Trafikverket då de är olagliga.

Vad tycker du om skyltarna? Kommentera på vår Facebook-sida: 

Känner du dig träffad?Skulle du ens se skylten om du gick förbi? 󾍇

Posted by Vardagspuls on Tuesday, November 17, 2015
Snabbfrågan
Forskning visar att vi kollar våra smartphones i snitt över 150 gånger per dag. Hur ofta mobilsneglar du?
0%
0%
0%
0%
0%
0%