En liten studie visar att te kan öka din kreativitet och förbättra din kognitiva förmåga Bild: Mostphotos

Att dricka te kan göra dig mer kreativ

Studenter lyckades bättre med uppgift

Föredrar du att dricka en god kopp te samtidigt som du tar dig an en kreativ uppgift? Då gör du helt rätt. En ny studie visar att te kan sätta fart på kreativiteten och öka den kognitiva förmågan.

Publicerad 2018-01-22 | Vardagspuls

I studien, som gjordes vid universitetet i Peking, deltog 50 studenter. Studenterna delades in i två grupper där den ena gruppen fick dricka ett glas vatten och den andra en kopp te.

Eter att de druckit vattnet eller teet genomfördes ett kognitivt test där studenterna skulle komma på ett ”coolt” namn på en påhittad nudelrestaurang samt bygga ett kreativt bygge av klossar, skriver Hälsoliv.

Bättre kognitiv förmåga

Resultatet av den lilla studien visar att de studenter som hade druckit te innan testet hade lyckats bättre med uppgiften och fick bättre bedömning än de som druckit vatten. De positiva effekterna kan förklaras med att te innehåller koffein och aminosyran teanin som tros kunna förbättra människans kognitiva förmågor menar forskarna.

Med tanke på att enbart 50 personer deltog i studien är det dock svårt att dra några större vetenskapliga slutsatser av studien (Reds anm.)

Källa: Hälsoliv