Thomas Ravelli Bild: Nyhetsbyrån TT

Thomas Ravelli: "Så håller jag formen"

"Spelar tennis med gamla fotbollskollegor"

Thomas Ravelli, den evige fotbollshjälten, numera föreläsaren, gästar Vardagspuls. Vi passar på att dra ur honom allt om träning och egna klädlinjen.

Publicerad 2015-04-28 | Vardagspuls

Med sin stora personlighet och sina insatser i målburen har Thomas Ravelli för evigt etsat sig in i fotbollshistorien. Och han verkar hålla god form även efter fotbollskarriären – i fjol tog han hem segern i "Mästarnas mästare".

Hej Thomas, hur tränar du i dag?
– Jag gör det i den utsträckningen att jag springer i skogen tre gånger i veckan, 30–45 minuter åt gången. Och så varvar jag med situps, ryggövningar och armhävningar. Ibland spelar jag golf, men det är ingen större ansträngning. Och så spelar jag tennis ihop med gamla fotbollskollegor, bland annat Thomas Wernerson.

Du har även en egen linje med träningskläder och sängkläder, hur kom det sig?
– Det är träningskläder, underkläder och sängkläder som skolklasser och idrottsföreningar säljer för att få ihop pengar till skolresor och cuper. Det var 1,5 år sedan vi drog igång det, och det är ju ett sätt att ge tillbaka. Det har gått jättebra och föreningarna har fått in mycket pengar.

Vad har du själv för krav på dina träningskläder?
– Viktigast för mig är att de är sköna att ha på sig och fyller en funktion. Mina privata träningskläder väljer jag inte för utseendet. Det blir sällan träningskläder i starka färger, även om det också kan fylla sin funktion ute i löparspåret.