Europabarometern visar att svenskarna tränar mest i hela EU och gärna lägger pengar på sin träning Bild: Mostphotos

Vi tränar mest i hela EU

Svenskarna lägger stora summor pengar på sin hälsa

I Sverige är vi bra på det här med träning. Och vi lägger gärna pengar på den också. Så mycket som 50 miljarder lägger svenskarna varje år på hälsa och motion.

Publicerad 2017-11-06 | Vardagspuls

Visste du att svenskarna tränar mest i hela EU? Det visar Europabarometerns undersökning från 2014. Så många som sju av tio tränar regelbundet eller någorlunda regelbundet skriver doktorn.com. Den genomsnittliga siffran i hela EU är knappt fem av tio  som tränar regelbundet eller någotsånär regelbundet. För de allra flesta handlar det om en önskan om att bli starkare och få bättre kondition.

Sportprylar för 6 000 kronor per år

Siffror från bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen visar att svenskarna allt som allt spenderar 50 miljarder kronor på sin hälsa och motion varje år. Det handlar om gymabonnemang, prylar, träningskläder och annan utrustning som ska motivera till att röra på sig mer.

Rapporten visar också att fyra av tio svenskar handlar sportprylar för 6 000 kronor per år. Vi lägger även allt mer pengar på träningsresor och sportutflykter.

Tänk på att all träning inte behöver kosta pengar. Motionsspår och utegym är något som du kan njuta av utan att behöva öppna plånboken.