Har du gjort en lista med dina högsta drömmar? Bild: Johnér

Vilka drömmar har du på din bucket list?

Många drömmer om att göra en klassiker av något slag. Kanske en drömresa till en mytomspunnen plats eller att förverkliga en träningsdröm. Ett sätt att samla sina drömmar är att göra en egen bucket list. Har du inte gjort någon ännu får du tips här!

Publicerad 2015-03-05 | Vardagspuls

Att göra en bucket list - en lista på saker man vill göra innan man dör – har blivit allt vanligare. Det kan röra sig om stort och smått i livet som man går omkring och drömmer om. Att skriva ner alla dessa saker i en lista är ett första steg till att drömmarna faktiskt blir av. Vissa klassiska saker återkommer på många listor.
De flesta listor innehåller till exempel drömresor av olika slag. Kanske drömmer du också om att sätta på dig vandringskängorna och gå i Inkafolkets fotspår i Peru till den gömda staden Machu Picchu? Eller längtar du kanske efter att sitta nersjunken i en solstol och sippa på en drink på däcket till ett stort kryssningsfartyg i Karibien? Kanske lockar äventyren i det stora landet i väst – att få leva som en movie star i Hollywood, att få uppleva sin egen road movie längs klassiska Route 66 mellan Chicago och Los Angeles eller att få blicka ut över mäktiga Grand Canyon. Eller Kinesiska muren, varma källor på Island, lutande tornet i Pisa – listan kan göras hur lång som helst.

En svensk klassiker

Ofta vill vi kombinera våra resor med att vara nära djur och natur. Att få simma med delfiner, snorkla bland hajar eller se blåvalar på nära håll. Eller att få åka till Amazonas djungel eller på safari i Afrika – och kanske få en skymt av ”the big five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard.
Klassiska tränings- och hälsoutmaningar finns det också gott om på de flesta bucket lists. Att klara av tjejmilen, eller kanske att få uppleva folkfesten vid New York Marathon (beroende på var träningsambitionen ligger) är några favoriter. Eller varför inte sätta upp en riktig utmaning på listan och göra ”en svensk klassiker”, det vill säga klara av Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet inom ett år?

Lär dig någonting nytt 

Vi drömmer också om att lära oss helt nya saker – som att vindsurfa och åka snowboard. Ofta går dessa drömmar också att kombinera med något exotiskt resmål, en yogakurs i Indien eller att träna thaiboxning i Thailand. Eller så längtar du kanske bara efter lugn och ro och återhämtning – då skriver du upp en lyxig spa-weekend på listan eller att få mer tid att bara vara, och umgås mer med dina nära och kära. 

Vad drömmer du om – skriv på Vardagspuls Facebook-sida.