Barnen alltid viktigast för psykoterapeuten Louise

 

”Jag har ett oerhört distinkt barnperspektiv på allt”

Hon är psykoterapeut, sjuksköterska, barnmorska och vårdlärare. Mångfacetterade Louise Hallin kommer med sin långa och breda erfarenhet att bidra med raka svar på svåra frågor.

Publicerad 2015-02-17 | Vardagspuls
Vad kommer du att bidra med till Vardagspuls i TV4?

– Jag kommer att bidra med kunskap och erfarenhet från arbetet som psykoterapeut och barnmorska, den långa erfarenheten i yrket.

Vad kommer du att hjälpa läsarna med på vardagspuls.se?

– Jag kommer att finnas kvar efter sändning och svara på frågor som dyker upp i programmet och andra aktuella ämnen som dyker upp.

Är det något hos dig som tittarna kommer uppskatta extra mycket?

– Det som folk brukar uppskatta är att jag är rak, och har en beprövad erfarenhet och vet vad som fungerar för andra och vad som kan vara värt att prova för flera. Erfarenhet är det viktiga. Jag har ett oerhört distinkt barnperspektiv på allt, barnen går först.

Hur tror du att du kommer att uppfattas?

– Det är nog ungefär så jag kommer att uppfattas som en erfaren, kunnig och rak person.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?

– Då skulle jag ta ett rejält nappatag om barn- och ungdomsspsykiatrin i Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet för att påverka de ekonomiska och organisatoriska besluten. Jag skulle genomföra en topptillgänglighet på barn -och ungdomspsykiatri och pressa finansministern för det handlar om ekonomi. Kostnaden för en ungdom som går förlorad är alltid för hög, en intensiv och uthållig rehabilitering kostar bara två procent av kostnaden för en illamående och utagerande vuxen, det finns massor av pengar att spara på sikt.

Louise Hallin, Vardagspuls psykoterapeut.

Louise Hallin

Namn: Louise Hallin
Titel: Legitimerad sjuksköterska, barnmorska och psykoterapeut och även utbildad vårdlärare.
Gör till vardags: Jag jobbar som psykoterapeut och har även en podd som heter Barnvagnspromenader om barn 0 till 3 år som går att lyssna på just nu. I augusti kommer ytterligare en podd som kommer att handla om lite äldre barn, 4 till 18 år.

Louise hemsida: www.louisehallin.se