Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Kronärtskocka med salami, oliver och kikärtsrigatoni

4 portioner

Rigatoni är ett slags stora pastarör. I just det här receptet används rigatoni gjort på kikärtor, men det kan bytas ut mot vanlig pasta.

Publicerad 2015-08-26 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

2 kronärtskockor

2 gula knipplökar

1 vitlöksklyfta

4 tomater

50 g salami
2 msk olivolja

1 msk balsamicovinäger

1 msk torkad oregano

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

300 g kikärtsrigatoni

2 dl oliver

4 msk solrosfrön

1 knippe persilja

50 g riven prästost

1 dl vatten

 

Gör så här

  1. Koka kronärtskockorna mjuka. Låt svalna och plocka bort alla bladen och blomstråna.
  2. Skär kronärtskockan i bitar.
  3. Skiva lök och vitlök. Hacka tomater och salami.
  4. Fräs lök, tomater och salami i olivolja några minuter.
  5. Häll på balsamicovinäger, oregano och vatten. Låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt salt och svartpeppar.
  6. Koka kikärtsrigatoni i vatten med salt enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet när det är färdigt.
  7. Blanda rigatonin med tomater, kronärtskockor och oliver.
  8. Rosta solrosfrön i torr panna till gyllene färg. Hacka persilja.
  9. Servera med persilja, riven prästost och rostade solrosfrön.