Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar aborre i panna – i Vardagspuls 14 september.

Abborre i panna

4 portioner

Abborre är en fisk som många drar sig för att äta på grund av alla ben men det är egentligen inget problem. Nyfångad abborre halstras bara över elden och äts rakt upp och ner eller så kanske du väljer att filea och byxa ur. Råkar du då bara få slamsor kvar av filéerna så är denna rätt ypperlig. Lägg bara slamsorna i pannan på med goa grejer och puttra några minuter så är middagen klar. Voila!

Publicerad 2015-09-08 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4-6 abborrar

800 g potatis

10 g smör

2 msk kaprisbär

2 skivade knipplökar

16 cocktailtomater

2 kvistar backtimjan

2 dl grädde

½ dl torr sherry

½ tsk salt

½ krm nymald svartpeppar


Tillbehör:

1 kruka basilika eller andra örter

Gör så här

  1. Filea ur abborrana.
  2. Skölj och koka potatis i en kastrull.
  3. Strimla löken och dela tomaterna.
  4. Stek abborren i en stekpanna med smör några minuter.
  5. Tillsätt kapris, knipplök, delade cocktailtomater, backtimjan, grädde och torr sherry och låt puttra några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera med nykokt potatis och garnera med hackad eller plockad basilika.