Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Vardagspuls kock Ulrika Brydling bjuder på tre varianter på zucchini. Från Vardagspuls den 29 september.

Ulrikas zucchinisallad med linsröra

Gott till ugnsbakad zucchini, grillat kött eller fisk

Zucchini är en superbra grönsak att grilla, ugnsbaka, steka, blanda i röror eller tärna fint eller riva i en sallad.
Här kommer tre olika sätt att tillaga zucchini och som kan ätas tillsammans eller med olika tillbehör.

Publicerad 2015-09-22 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 zucchini

1 dl röda linser

1 gul lök

2 tomater

1 msk smör- & rapsolja

100 g vitost

1 citron

2 msk kallpressad rapsolja

1/2 tsk salt

1 kruka basilika

1/2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka röda linser enligt paketet.
  2. Hacka gul lök, tärna zucchinin och tomater.
  3. Fräs lök, zucchini och linser i smör- & rapsolja några minuter.
  4. Lägg i tomater och vitost.
  5. Riv citronskalet fint.
  6. Smaksätt med citronskal, lite saft, olja och salt.
  7. Plocka basilika och vänd runt med salladen.
  8. Toppa med nymald svartpeppar.