Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
ris riskaka Bild: Johnér

Rickard Söderbergs indiska ris

Till en indisk gryta passar även indiskt ris. Så här lagar du Rickard Söderbergs recept på riset.

Publicerad 2015-09-22 | Rickard Söderberg

Ingredienser:

50 g klarifierat smör
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 tsk gurkmeja
9 dl vatten
8 hela kryddnejlikor
5 dl basmatiris
2 lagerblad
salt


Tillbehör:

Servera med Rickards linsgryta.





Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Fräs i oljan tillsammans med gurkmeja och kryddnejlika.
  3. Häll i ris och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt vatten, lagerblad och några korn salt.
  5. Låt koka långsamt i ca 20 minuter under lock, tills allt vatten kokats in.

Servera med Rickards linsgryta. Här hittar du receptet.

Smaklig måltid!