Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Vegetarianen sedan 27 år tillbaka – Rickard Söderberg – lagade sin indiska linsgryta med ris i Vardagspuls 29 september.

Rickard Söderbergs indiska linsgryta

Rickard Söderberg hade indiskt tema och lagade en linsgryta och ris. Här hittar du receptet till linsgrytan.

Publicerad 2015-09-22 | Rickard Söderberg

Ingredienser:

2 msk helspiskummin

1 tsk chiliflakes

0,5 dl olivolja

1 msk hela kademumma kärnor

1 gul lök

1 morot

1 hel stark chilifrukt

några nypor färsk koriander

1 vitlöksklyfta

1 bit färsk ingefära, ca 3 cm skivad

0,5 dl olivolja

2 msk klarifierat smör

1 tsk malen kryddnejlika

1 tsk malen kryddnejlika

1 tsk malen kanel

2 msk honung

1 knivsudd muskot, riven

Saften av 1/2 lime

400 g krossade tomater

4 dl röda eller gula linser

2 tärningar grönsaksbuljong

400 ml kokosmjölk


Tillbehör:

Servera med ris

Gör så här

  1. Mortla spiskummin, chiliflakes och kardemummakärnor.
  2. Finhacka lök, morot, chili och koriander.
  3. Riv vitlök och ingefära.
  4. Hetta upp oljan och lägg allt ovan, samt kryddnejlika, kanel och muskot i oljan.
  5. Rör hela tiden, och vänd ner några skedar honung och några tryck lime.
  6. Häll i tomater och linser och börja sjud.
  7. Tillsätt grönsaksbuljongen samt kokosmjälken och låt sjuda på svag värme i ca 30-40 minuter.
  8. Servera med ris