Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Monika Ahlberg lagade kantarellsoppa och äppelstrudel i vardagspuls 1 oktober.

Så här gör du Monika Ahlbergs äppelstrudel

Äpplen är verkligen en del av höstens delikatesser. Här hittar du receptet till Monika Ahlbergs äppelstrudel.

Publicerad 2015-09-24 | Monika Ahlberg

Ingredienser:

1 förpackning smördeg i rulle, kylvara

2-3 äpplen

2 dl farinsocker

1 1/2 dl crème fraiche

1/2 dl Kesella kvarg

2 tsk kanel

2 dl russin

1 ägg, till pensling


Tillbehör:

Florsocker

Lättvispad grädde

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva äpplena tunt. De behöver inte skalas.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen med äppelskivorna.
  3. Strö lite farinsocker på bakbordet och rulla ut smördegen
  4. Lägg fyllningen som en sträng längs ena långsidan av smördegen.
  5. Rulla ihop strudeln och vik in ändarna så att fyllningen inte rinner ut.
  6. Flytta den till en plåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla strudeln med ägg och grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
  8. Pudra med florsocker och skär den i sneda vackra bitar.
  9. Servera med lättvispad grädde.