Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Monika Ahlbergs kantarellsoppa med fetaostkräm

Kantareller är en svamp som ofta finns i de svenska skogarna på hösten. Därför passar det bra att enkelt röra ihop en soppa.

Publicerad 2015-09-24 | Monika Ahlberg

Ingredienser:

3 burkar kantareller, ca 180 g
2 bananschalottenlökar
50 g smör
Spadet från kantarellerna
5 dl vatten
3 msk kantarellfond (eller två tärningar grönsaksbuljong)
2-3 dl vispgrädde
Salt
Nymalen svartpeppar
FETAOSTKRÄM
1 dl crème fraiche
100 g fetaost





Gör så här

  1. Smula ner fetaosten i crème fraichen och rör om. Ställ i kyl.
  2. Öppna kantarellburkarna och låt svamparna rinna av väl. Spar spadet!
  3. Skala och hacka schalottenlökarna.
  4. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg.
  5. Lägg ner kantarellerna och fräs ytterligare i några minuter.
  6. Tillsätt spad, vatten och fond.
  7. Låt koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i ca 5 minuter.
  8. Mixa soppan slät.
  9. Tillsätt grädden och smaka av.
  10. Servera kantarellsoppan med fetaostkrämen.