Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
lax tortilla fredag Bild: Vardagspuls

Ulrikas lax med tortillabröd

Fredagsmyset utan tacos är inget fredagsmys! Att variera sina tacos är därför inte så dumt. Att baka lax går superfort och är överraskande gott tortillabröd. Nachos med kryddig kycklingfärs är perfekt för de som gillar plockmat.

Publicerad 2015-10-02 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

600 g laxsida med skinnet kvar

4 vitlöksklyftor

½ röd chili

1 lime

1 tsk malen koriander

1 tsk malen kummin

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad oregano

2 tsk honung

1 kruka koriander

1 tsk salt

8 tortillabröd

2 dl gräddfil

Salsa

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Hacka vitlök och chili grovt.
  3. Riv limeskalet och pressa ur saften.
  4. Lägg vitlök, chili, limesaft, -skal och kryddor i en matberedare eller mixer och mixa ihop så det blir till en kryddmarinad.
  5. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en form och gnid in fisken med kryddmarinaden.
  6. Baka i ugn ca 20 minuter eller till fisken är genombakad men ha gärna kvar en liten ”kärna” i mitten.
  7. Servera laxen i tortillabröd med gräddfil och salsa.