Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
rostade blomkål Bild: Vardagspuls

Så lagar du Ulrikas rostade blomkål på levainbröd

En till favorit till fredagsmyset. En enkel rätt som passar till annan plockmat. Du kan enkelt fixa rätten så här.

Publicerad 2015-10-02 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 gul lök

1 blomkålshuvud

Smör till stekning

1 msk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 röd chili eller 1 tsk chiliflakes

½ msk soja

½ tsk salt

½ krm svartpeppar


Tillbehör:

4 skivor gott surdegsbröd

2 msk smör-& rapsolja

2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Skala och strimla löken och skär ner blomkålen i mindre bitar
  2. Stek lök och blomkål i smör i en kastrull, tills de fått lite färg.
  3. Tillsätt kryddor och låt allt stekas ytterligare några minuter.
  4. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar.
  5. Stek bröden i smör-& rapsolja och toppa med blomkål, gräddfil och salsa.