Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Lars-Åke ”Basan” Wilhelmsson lagar en sallad med rosa ingredienser i Vardagspuls den 21 oktober.

Babsans rosa sallad

4 portioner

Lars-Åke Wilhelmsson, mer känd som dragshowdrottningen Babsan, bjuder på en sallad med rödbetor och rosastekt kött. Receptet är taget från Rosa Kokboken som säljs till förmån för Cancerfonden.

Publicerad 2015-10-19 | Vardagspuls

Ingredienser:

300 g entrecote, hel bit

3 sötpotatisar

4 rödbetor

smör till stekning

2 dl bulgur

1 knippe vårlök

50 g rucola

1 dl valnötter

150 g chèvreost

3 msk olivolja

½ msk timjan

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatis och rödbetor mjuka i lättsaltat vatten, gärna i separata kastruller så de inte tar färg av varandra.
  2. Stek entrecoten i smör i stekpanna på medelhög värme rutom alla sidor. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen i 150 grader ca 10-15 min till köttet är 59 grader (för medium). Kolla av innertemperaturen med en termometer så är du säker på rätt temperatur.
  3. Ta ut köttet och vira in i folie, låt köttet vila i ca 5-10 min.
  4. Koka bulgur enligt förpackningen.
  5. Strimla salladslöken fint, skär de kokta rödbetorna och sötpotatisen i skivor.
  6. Fördela alla ingredienser på ett stort fat samt skär entrecoten i tunna fina skivor och lägg dem på toppen. Avsluta med att ringla olivolja samt smaksätt med timjan, salt och peppar.