Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ulrika Brydlings svamppolenta

Ännu ett italienskt tilltugg som där råvarorna står i fokus.
En enkel rätt som du sen kan äta i lugn och ro. Servera gärna med Ulrikas Saltimbocca.

Publicerad 2015-10-23 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

2 dl svamp (t ex kantareller, trumpetsvamp, champinjoner, shiitake

2 msk smör

2 dl polentagryn

8 1/2 dl kycklingbuljong

25 g smör

1 dl finriven Svecia

½ krm svartpeppar

1 msk olivolja (till pensling)

1 dl valfri pesto

½ dl rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela i mindre bitar. Stek i smör.
  2. Koka upp kycklingbuljong och vispa i polentagryn. Koka under konstant omrörning 10 minuter eller tills den blir tjock i konsistensen.
  3. Ta av från plattan och tillsätt smör, ost, peppar och svamp. Blanda om ordentligt.
  4. Klä en form med plastfolie eller smörpapper. Häll i svamppolentan, tryck ut i kanterna, plasta och ställ i kylen cirka 30 minuter eller över natten så att den stelnar.
  5. Skär den kalla polentan i bitar, pensla med olja och grilla 5 minuter på varje sida.
  6. Servera med saltimbocca, pesto, rostade solrosfrön och stekt salvia.

Servera gärna med Ulrika Brydlings Saltimbocca.