Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Pumpa- och majssoppa med fröblandning

4 portioner

Passa på att köpa butternutpumpa (den avlånga pumpan) nu när det är rätt säsong och gör en värmande soppa med chili och ingefära.
Med egengjord färskost blir det en extra lyxig vardagsmiddag.

Publicerad 2015-10-22 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

700 g butternutpumpa

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

200 g frysta majskorn

2 msk smör

½ röd chili

1 msk finriven ingefära

1 l grönsaksbuljong

1 citron, finrivet skal och lite saft, ca 1 msk

1 crème fraiche

½ tsk salt


Fröblandning:

4 msk pumpakärnor

2 msk kokosflingor

1 msk sesamfrön

2 msk psylliumfrön eller linfrön

¼ tsk chiliflakes

¼ tsk olivolja

1 nypa salt


Tillbehör:

Pumpabröd (se recept)

Gör så här

  1. Skala och hacka pumpa, lök och vitlök.
  2. Fräs hacket och majs i smöret i en rymlig kastrull
  3. Skala och finriv ingefära, hacka chili och lägg i kastrullen tillsammans med grönsaksbuljong. Låt allt koka i på svag värme i ca 10 min.
  4. Finriv skalet på citronen och saften. Lägg i citronskal och citronsaften i soppan tillsammans med crème fraiche.
  5. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  6. Rosta alla ingredienser till fröblandningen i en stekpanna på medelvärme ca 5 min tills de fått färg, rör om då och då. Lägg upp på ett hushållspapper och rinna av lite. Använd som topping i soppan.