Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Råraka med rökt lax och pepparrotsyoghurt

4 portioner

Christian Hellberg bjuder på rårakor och så här lagar du hans recept.

Publicerad 2015-10-22 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 kg potatis

200 g rökt lax i skivor

1 tsk salt

3 msk klarifierat smör

2 tsk riven pepparrot

2 dl matyoghurt

½ tsk malen svartpeppar

50 g ärtskott

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt. Blanda med salt. Hetta upp smöret i en stekpanna och klicka ut potatisen till tre tunna rårakor åt gången.
  2. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  3. Blanda riven pepparrot med matyoghurt, salt och peppar. Toppa rårakorna med rökt lax, pepparrotsyoghurt och ärtskott, ät och njut!

Du kan laga fler av Christian Hellbergs recept.
Råraka med zucchini och fetaost
Råkostsallad på rödkål och äpple