Avdelningen presenteras av Arla

Råraka med rökt lax och pepparrotsyoghurt
4 portioner
Christian Hellberg bjuder på rårakor och så här lagar du hans recept.
Ingredienser:
1 kg potatis
200 g rökt lax i skivor
1 tsk salt
3 msk klarifierat smör
2 tsk riven pepparrot
2 dl matyoghurt
½ tsk malen svartpeppar
50 g ärtskott
Gör så här
- Skala och riv potatisen grovt. Blanda med salt. Hetta upp smöret i en stekpanna och klicka ut potatisen till tre tunna rårakor åt gången.
- Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
- Blanda riven pepparrot med matyoghurt, salt och peppar. Toppa rårakorna med rökt lax, pepparrotsyoghurt och ärtskott, ät och njut!
Du kan laga fler av Christian Hellbergs recept.
Råraka med zucchini och fetaost
Råkostsallad på rödkål och äpple