Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Dietistens fluffiga glutenfria russinbröd

Riktigt gott och fluffigt bröd som smakar bäst som nybakat.
Här är dietisten Sofia Antonssons glutenfria recept.

Publicerad 2015-10-27 | Sofia Antonsson

Ingredienser:

50 g jäst
8 dl kallt vatten
2 msk mörk sirap
5 dl havremjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl rismjöl
3 1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 1/2 dl russin

 

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sirap.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem till degvätskan och kör i köksassistent med degkrok ca 5 minuter. Tillsätt russinen mot slutet.
  3. Låt degen vila i 5 minuter och klicka sedan ut bröden på en plåt med bakplåtspapper eller använd en muffinsplåt.
  4. Pudra över havremjöl. Låt dem jäsa på plåten under bakduk 1 1/2 timme.
  5. Sätt ugnen på 225 grader och grädda ca 25 minuter till bröden fått gyllenbrun färg.