Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ann Westins rödspätta med champinjoner

4 portioner

Komikern Ann Westin bjuder på en festlig paradrätt. De höstiga smakerna från svamp och fisk lyfter när du ringlar över det skirade smöret.

Publicerad 2015-10-28 | Ann Westin

Ingredienser:

800 g rödspettafiléer

6-8 skivor knäckebröd eller 3 dl ströbröd

100 g smör, 50 g till stekning och 50 g till skirat smör

200 g champinjoner

200 g bladspenat

2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

750 g potatis

Gör så här

  1. Krossa knäckebrödet fint i en mortel. Salta och peppra fisken, vänd filéerna i det krossade knäckebrödet (eller ströbrödet).
  2. Stek fisken i smör i en stekpanna tills den har fått gyllene färg på båda sidor. Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ i ugnen på 100 grader i ca 10 min.
  3. Dela champinjonerna på mitten och stek dem i smör tillsammans med spenaten.
  4. Skirat smör: lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på låg värme utan att röra i kastrullen. När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
  5. Vid servering lägg spenat och champinjoner på fisken och ringla över skirat smör.
  6. Servera med kokt potatis.