Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Grönkålssallad med fetaost, valnötter och granatäpple

4 portioner

Här bjuder Christian Hellberg på härlig fingerfood med en god höstlik sallad.
Så här blandar du ihop den.

Publicerad 2015-10-22 | Christian Hellberg

Ingredienser:

200 g grönkål

1 röd lök

1 granatäpple eller 50 g granatäpplekärnor

2 msk olivolja

Saften från en halv citron

1 krm salt

2 krm svartpeppar

150 g fetaost

1 dl rostade valnötter

Gör så här

  1. Repa bladen från grönkålen och strimla tunt.
  2. Strimla rödlök fint och dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.
  3. Lägg grönkål, rödlök och granatäppelkärnor i en salladsskål och ringla över olivolja, citronsaft, salt och peppar.