Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar heta kycklingvingar

4 portioner

Här bjuder Christian på härlig fingerfood till halloween.
Kryddiga kycklingvingar som serveras med ribs, pumpakräm och grönkålssallad.

Publicerad 2015-10-22 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 kg kycklingvingar

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk mald spiskummin

2 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 msk flytande honung

½ dl smör- & rapsolja

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda vitlök, kryddor, honung och smör- & rapsolja och i en stor skål.
  2. Lägg i kycklingvingarna och vänd runt med kryddblandningen. Se till att allt blandas väl.
  3. Sätt plast på skålen och marinera i kylen i minst en halvtimme eller gärna om ni förbereder dagen innan så de får stå över natten.
  4. Lägg över vingarna på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen på 225 grader i 20 min.