Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Krispiga revbenspjäll

Här bjuder Christian Hellberg på härlig fingerfood med en god höstlik sallad.
Till halloween är är även revbenspjäll ett måste. Så här lagar du dem.

Publicerad 2015-10-22 | jenny@vardagspuls.se

Ingredienser:

1 kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll

1 gul lök

2 lagerblad

4 tsk salt

1 dl rött vin

1 msk flytande honung

1 msk soja

2 tsk riven ingefära

1 tsk chiliflakes

1 tsk svartpeppar

1 stjärnanis

Gör så här

  1. Lägg köttet i en stor gryta.
  2. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen och hälften av saltet. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.
  3. Koka upp vin, honung, soja, ingefära och alla kryddor i en liten kastrull och låt koka ihop ca 10 min på svag värme till en glaze.
  4. Ställ av från spisen och låt svalna något.
  5. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min på 225 grader.