Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Rostad pumpakräm

4 portioner

Här bjuder Christian på härlig fingerfood till halloween.
Självklart är även symbolen för Halloween – pumpan - med på ett hörn i en supergod pumpakräm.

Publicerad 2015-10-22 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1/2 pumpa, ca 500g
5 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 lime, finrivet skal och -saft
1 tsk malen svartpeppar
2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skär ut köttet från pumpan och dela i mindre bitar, ca 5x5 cm.
  2. Lägg pumpa och skalade vitlöksklyftor i en ugnsäker form, ringla över olivolja och salta.
  3. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 20-25 min tills pumpan är helt mjuk.
  4. Mixa limeskal och –saft med pumpan, vitlöken och hälften av svartpepparn till en slät kräm i en matberedare eller med en stavmixer.
  5. Blanda i matyoghurt och smaka ev av med mer svartpeppar.