Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Dadelbollar med choklad

20 st

Så här lagar du konditorn Cecilia Anderssons dadelbollar.

Publicerad 2015-11-05 | Konditor Cecilia Andersson

Ingredienser:

2 dl finhackade dadlar (50 g)

ca 1 msk espresso, kall

1 tsk raw kakao

½ dl mandelmjöl

½ msk agavesirap

1 dl hackad sötmandel (50 g)

Till doppning:
50 g sockerfri choklad, 65%

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom mandel. Rör till en massa och tillsätt den hackade mandeln mot slutet (spara lite till garnering).
  2. Rulla bollar av massan och låt stå i kyl för stelna.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält i mikro eller i vattenbad över en kastrull med kokande vatten.
  4. Ta ut bollarna ur kylen men låt dem stå ute en stund innan de rullas i smält choklad.
  5. Strö över resten av mandeln. Förvara i rumstemperatur i en burk med tättslutande lock.