Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
powerbars godis naturgodis Bild: Arla

Golden power bars med dinkelpuffar och kokos

5 st

Så här gör du Golden power bars med dinkelpuffar, mandel och kokos.

Publicerad 2015-11-05 | Konditor Roy Fares

Ingredienser:

Nougat:

2 dl skalad sötmandel (125 g)

½ vaniljstång, urskrapade frön

¾ dl kokossocker (50 g)

2 msk kokosfett (20 g)

150 g sockerfri mörk choklad, 65% kakaohalt

¾ dl  proteinpulver (50 g) (Kan köpas i hälsokostbutiker)

,5 dl dinkelpuffar (50 g)

Doppning och garnering:

500 g smält (gärna tempererad) sockerfri choklad, 65% kakaohalt

ev guldflagor

Gör så här

  1. Rosta mandeln en torr panna under omrörning tills den fått fin färg. Låt mandeln svalna.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa frön, mandel och kokossocker och till en pasta i en matberedare.
  3. Smält kokosfett och mörk choklad försiktigt i en kastrull under omrörning och blanda ner i mandeln. Värm allt till 45° och tempera gärna nougaten (som det nu blivit) genom att hälla ut nougaten på t ex ett marmorbord och kyl ner den till 28-29˚ eller kyl ner bunken i ett isbad medan du rör runt så att nougaten kommer ner till 28-29˚.
  4. Häll tillbaka nougatan i bunken och blanda ner vasslepulver och dinkelpuffar. Häll i en form, ca 20x15 cm, med bakplåtspapper i botten. Låt stelna i rumstemperatur.
  5. Dela barsen i önskad storlek. Doppa i choklad, strö ev över guldflagor och låt stelna.