Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar laxburgare, svampburgare, coleslaw och rotfruktschips. Från Vardagspuls den 6 november.

Minilaxburgare med mangosalsa

4 port eller 8 bufféport

Dessa miniburgare, eller sliders som de också kallas, är perfekt till både som bjudmat och vardagslyx.
Den fräscha och söt-syrliga mangosalsan är pricken över i:et till laxburgarna!

Publicerad 2015-10-27 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

500 g laxfilé

1 schalottenlök

½ dl crème fraiche

½ dl finhackad bladpersilja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk pressad citronsaft

2 msk smör-& rapsolja


Mangosalsa:

1 mango eller 200 g fryst mango, tinad

1 röd chili

1 silverlök

skalet och saften från 1 lime

½ tsk salt


Tillbehör:

8 st små hamburgerbröd

3 st tomater

1 salladshuvud t ex roman-, huvud- eller isbergssallad

Gör så här

  1. Börja med mangosalsan. Skala och dela mangon i mindre bitar, kärna ur chilin och strimla fint.
  2. Finhacka löken och blanda allt. Rör i limeskal, -saft och salt.
  3. Skär laxfilén i bitar. Skala och finhacka löken.
  4. Mixa alla ingredienser förutom smör-&rapsolja i en matberedare.
  5. Forma till 8 små burgare och stek dem i smör-&rapsolja ca 2–3 min på varje sida.
  6. Servera i bröd med tomatskiva, salladsblad och mangosalsa.