Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Chokladbitar med hasselnöt, pekannöt och cashewnöt

20 st

Nötiga bitar med olika sorters nötter som toppas av en syrlig apelsinsmak.
Så här lagar du receptet.

Publicerad 2015-11-05 | Konditor Cecilia Andersson

Ingredienser:

1 dl hasselnötter (50 g)

1 dl pekannötter (50 g)

1 dl cashewnötter (50 g)

1 dl pistagenötter (50 g)

finrivet skal av 2 apelsiner

100 g sockerfri choklad, 65%, smält

Gör så här

  1. Dela hassel-, pekan- och cashewnötter i mindre bitar.
  2. Finhacka lite av pistagenötterna och lägg undan till garnering.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält i mikro eller i vattenbad över en kastrull med kokande vatten. Blanda alla nötter med apelsinskal och smält choklad.
  4. Klicka snabbt massan i små formar eller direkt på bakplåtspapper. Strö över de hackade pistagenötterna.
  5. Förvara i rumstemperatur i en burk med tättslutande lock.