Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Anna Kinberg Batra lagar indiska kycklingsspett och saffransglass i Vardagspuls 11 november.

Anna Kinberg Batras kycklingspett

4 portioner

Så här lagar du partiledarens favoriträtt, Chicken malay kebab.

Publicerad 2015-11-05 | Anna Kinberg Batra

Ingredienser:

800 g kycklingfilé

1 vitlöksklyfta

1 msk finriven färsk ingefära

2 dl matyoghurt

1/2 dl vispgrädde

saften av en 1/2 lime

1 tsk strösocker

Salt och svartpeppar

Smör till stekning

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar (cirka 2x2cm).
  2. Riv vitlök och ingefära och blanda med yoghurt, grädde, limesaft och strösocker i en bunke.
  3. Vänd ner kycklingen i yoghurten och låt stå ca 2 timmar i kyl. Trä sedan på träspett och krydda spetten med salt och peppar.
  4. Stek spetten runt om i en stekpanna med smör cirka 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera med ris och dina favoritgrönsaker.

Kinberg-Batras jordnötssalsa

1 kruka färsk koriander

4 msk saltade jordnötter

1 grön chilifrukt

1 klyfta vitlök

2 msk färsk riven ingefära

1 tsk strösocker 

Saften av 1 citron 

Gör så här:

Hacka jordnötter, koriander, vitlök och chili fint. Riv ingefära på ett rivjärn på fina sidan. Blanda allt i en skål tillsammans med strösocker, citron, salt, peppar