Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Anna Kinberg Batras saffransglass

4 portioner

Till julbaket har Anna Kinberg Batra tänkt till och gör en glass med saffranssmak.
Så här lagar du hennes recept.

Publicerad 2015-11-05 | Anna Kinberg Batra

Ingredienser:

1 påse saffran, 0,5 gram

2 dl vispgrädde

2 normalstora ägg

1/2 dl strösocker

1 dl turkisk meze matyoghurt

1/2 dl hackade pistaschnötter

Gör så här

  1. Värm 1/2 dl vispgrädde med saffran i en kastrull. Låt svalna.
  2. Separera äggen och lägg vitorna i en ren torr bunke och gulorna i en annan.
  3. Visa upp äggvitan till ett vitt fast skum. Vispa i 2 msk strösocker till en slät marängsmet.
  4. Vispa ihop äggulorna med resten av strösockret till en fluffig smet.
  5. Vispa upp resten av grädden och vänd ner den kalla saffransgrädden. Blanda ihop grädde, äggulefluff, marängsmet och yoghurt.
  6. Häll smeten i en form (cirka 20x20 cm) och frys cirka 3 timmar. Ta fram glassen ca 10 minuter före servering så att den mjuknar något.
  7. Servera glassen toppad med hackade pistaschnötter.