Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Fiskbuljong

ca 1 liter

Ett bra tips är att frysa in fiskbuljongen i dubbla små fryspåsar så är det enkelt att ta fram sen när man behöver!

Publicerad 2015-11-10 | Christian Hellberg

Ingredienser:

500 g fiskskrov eller huvud från torsk

13 dl liter vatten

1 gul lök

1 bit rotselleri, ca 100 gram

0,5 purjolök

3 stjälkar persilja

1 lagerblad

1 tsk salt

5 vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skölj av fiskbenen, lägg i en stor kastrull och täck med vatten.
  2. Koka upp och dra sedan ner värmen. När det kokat upp så skumma gärna av buljongen med en hålslev.
  3. Hacka lök, rotselleri, purjolök och persilja grovt. Lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad, salt och vitpeppar.
  4. Koka i 10 minuter på svag värme och ta sedan från värmen. Låt buljongen stå och dra i minst 30 minuter.
  5. Sila av fiskskrov och grönsakerna i en sil eller durkslag. Spara buljongen!