Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Trattkantarellpasta

4 portioner

En snabb, enkel med väldigt god vardagspasta med höstens guld; trattkantareller.
Du väljer förstås den svamp du själv tycker är godast.

Publicerad 2015-11-10 | Christian Hellberg

Ingredienser:

400 g pasta, t ex fusili eller penne
8 dl trattkantareller eller valfri färsk svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl lätt crème fraiche
12 dl grovhackad persilja
1 dl riven Prästost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning. 
  2. Rensa svampen och dela den i mindre bitar.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs svampen och lökhacket med smör i stekpanna tills all vätska kokat in. Salta och peppra.
  4. Vänd ner crème fraiche och koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt persilja och rör om.
  5. Blanda svampsåsen med pastan, strö över riven ost och bara njut!