Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Trattkantarellpasta

4 portioner

En snabb, enkel med väldigt god vardagspasta med höstens guld; trattkantareller.
Du väljer förstås den svamp du själv tycker är godast.

Publicerad 2015-11-10 | Christian Hellberg

Ingredienser:

400 g pasta, t ex fusili eller penne

8 dl trattkantareller eller valfri färsk svamp

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

4 dl lätt crème fraiche

1/2 dl grovhackad persilja

1 dl riven Prästost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning. 
  2. Rensa svampen och dela den i mindre bitar.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs svampen och lökhacket med smör i stekpanna tills all vätska kokat in. Salta och peppra.
  4. Vänd ner crème fraiche och koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt persilja och rör om.
  5. Blanda svampsåsen med pastan, strö över riven ost och bara njut!