Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto

4 portioner

Ännu ett härligt recept som kan passa fint på julbordet. Servera med dillpesto och lingonsmetana.

Publicerad 2015-11-12 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

600 g polkabetor
2 röda äpplen
12 röda steklökar
2 msk smör
1 tsk kummin
2 tsk salt
2 msk strösocker
2 msk ättikssprit 12%
2 msk vatten

Dillpesto:
1 ½ dl grovhackad dill
1 dl riven lagrad cheddar
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
1 tsk salt

 

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till dillpeston i en matberedare eller en mixer och mixa allt till en slät röra, ställ svalt.
  2. Koka polkabetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 15-20 min, skala och skör ner dem i mindre bitar.
  3. Kärna ur äpplena och skär även dem i mindre bitar. Skala och halvera löken. Stek betor, äpple och löken i smör på medelvärme tills de fått fin färg lägg i kummin, salt och socker.
  4. Häll över ättika och vatten och låt det koka ihop i stekpanna i en minut. Skaka gärna pannan så allt blandas.
  5. Lägg upp allt på en fint fat tillsammans med dillpeston.