Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ulrika Brydling lagar kött- och vegobullar i Vardagspuls den 20 november.

Vegobullar på mandel med svecia, citron och persilja

4 portioner

En vegetarisk variant på köttbullar med god smak av mandel.
Det blir också extra saftigt med citron och svecia på toppen!

Publicerad 2015-11-12 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

skalet från en citron

100 g skållad/skalad sötmandel

1 dl hackad persilja

1 ½ dl ströbröd

1 ½ dl riven lagrad Svecia

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 ägg

1 liter vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 msk smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, skölj citronen noga och riv skalet från hela citronen.
  2. Mixa lök, vitlök, citronskal, mandel och persilja fint i en mixer eller matberedare. Blanda i ströbröd och ost.
  3. Krydda med salt och peppar samt tillsätt äggen och rör ihop till en smet. Forma smeten till små runda bollar.
  4. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, lägg i bollarna och låt dem koka i ca 8min.
  5. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en tallrik. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.