Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ulrika Brydlings broccolisoppa

4 portioner

Enkelt, snabbt, nyttigt och gott.
Ulrika Brydling har broccoli-tema vecka 48 och denna soppa passar både som lättar lunch och förrätt.

Publicerad 2015-11-16 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

500 g frysta el färska broccolibuketter

1 gul lök

½ msk smör

3 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

4 dl matlagningsgrädde

2 krm malen muskotnöt


Tillbehör:

Servera med valfritt gott bröd.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, skär ner broccolin mindre bitar.
  2. Fräs löken och broccolin i smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sedan vatten, buljongtärningen och muskot efter någon minut, så att löken och broccolin får fräsa ordentligt så att alla smaker tas upp bättre.
  3. Koka upp och häll sedan i matlagningsgrädden och koka ytterligare 7-8 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
  4. Servera med ett gott bröd eller en grillad smörgås.