Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Glutenfri broccolipaj

4 portioner

Superenkel vardagspaj med broccoli och ädelost som här görs med ett glutenfritt pajskal på bovete.

Publicerad 2015-11-16 | Ulrik Brydling

Ingredienser:

100 g smör

2 1⁄2 dl bovetemjöl

3⁄4 dl Kesella kvarg lätt

250 g broccoli

3 ägg

1 dl mellangrädde

1 3⁄4 dl Kesella kvarg lätt

1⁄2 tsk salt

1 krm svartpeppar

140 g ädelost

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
  2. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  3. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skär broccolin i små bitar och koka 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, kvarg, salt och peppar. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
  5. Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.