Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ulrika Brydlings potatissallad

Så här lagar du Ulrika Brydlings recept på potatissallad.
Servera gärna med hennes recept på gravad lax med pepparrotskräm.

Publicerad 2015-11-16 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

600 g potatis

2 msk smör-&rapsolja

1 vitlöksklyfta

1 röd lök

150 g haricot verts

1 msk dijonsenap

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar


Tillbehör:

Servera med Ulrikas gravade lax med pepparrotskräm.

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna något.
  2. Dela sedan potatisen i mindre bitar, lägg i en rymlig skål och droppa över hälften av rapsoljan.
  3. Finhacka vitlöken och skär rödlöken i båtar. Stek sedan all lök med haricot verts  hastigt i en stekpanna på hög värme med resterandesmör-&rapsolja.
  4. Blanda ner allt i skålen med potatis och smakar av med dijonsenap , salt och svartpeppar, blanda väl.