Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Rådjurstartar med ostronmajonnäs

4 portioner

Kocken Danyel Couet lagar vilt och det är inte av en slump. Han jagar och tycker att viltkött är bland det bästa köttet man kan äta. Inga tillsatser - bara gott. Så här lagar du hans recept.

Publicerad 2015-11-26 | Danyel Couet

Ingredienser:

ca 250 g rådjursytterfilé

3 krm svartpeppar

3 msk japansk soja

1 msk kallpressad rapsolja

Ostronmajonnäs:

5 ostron, urtagna

2 krm salt

1 msk citronsaft

2 dl rapsolja (går även bra med matolja eller annan neutral olja)

Sellerisallad:

1 stjälk blekselleri

¼ gurka

1 jalapeño

2 krm salt

1 krm svartpeppar

1 syrligt äpple, tunt strimlat

1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Putsa filén fri från hinnor. Skär i 1 cm tjocka skivor och stek ca 4 sekunder på varje sida i en riktigt het, torr stekpanna. Köttet ska bara få en stekyta.
  2. När filéskivorna svalnat något så skär ner dem i små tärningar ca 0,5 x 0,5cm.
  3. Lägg det tärnade köttet i en bunke och smaksätt rikligt med svartpeppar.
  4. Rör sedan ihop soja och rapsolja och häll över köttet. Låt vila.
  5. Lägg ostronen i en matberedare tillsammans med salt och citronsaft.
  6. Mixa ostronen slätt och tillsätt oljan i tunn stråle tills konsistensen är krämig.
  7. Skala gurkan och skär blekselleri och gurka i små fina tärningar.
  8. Dela jalapeño, skär ur kärnhuset och ta bort kärnorna och strimla den fint.
    Blanda allt och smaksätt med salt och peppar.
  9. Lägg upp sellerisallad på fyra tallrikar. Lägg en sked ostronmajonnäs på grönsakerna och fördela sedan rådjursköttet ovanpå.
  10. Toppa med strimlat äpple och nyklippt krasse.