Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Citrussallad med avocado och babyspenat

4 portioner

Christian Hellberg lagar en citrussallad som du kan ha bredvid som plockmat eller till middagen.

Publicerad 2015-11-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

2 apelsiner

1 blodgrapefrukt

1 blond grapefrukt

2 avokados

1 rödlök

150 g babyspenat

Dressing:

4 msk olivolja

saften från 1 lime

1 tsk fransk dijonsenap

1 tsk honung

2 krm salt

2 krm svartpeppar

1 granatäpple el ca 1 dl grantäpplekärnor

Gör så här

  1. Skölj spenaten och lägg upp på ett stort fat.
  2. Filéa grapefrukter och apelsiner genom att använda en vass kniv. Skär bort skalet runtom frukterna, skär sen ut klyftor mellan skinnet, inget vitt skal ska finnas med.
  3. Skiva avokado och lök, lägg upp det på spenaten tillsammans med apelsin och grapfrukt.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.
  5. Dela ett granatäpple på mitten och plocka ur kärnorna och strö dem över salladen.